Ирина Финкель. Неужто... Рус. Бел

Наверно, в самом страшном сне
Присниться не могло Солдату:
Победа - словно на войне -
Разделит всех. По разным датам.

И баррикады взгромоздить
Сумеет, где слезе лишь литься.
Неужто - "можем повторить..." -
Сильней, чем "пусть не повторится!"?..



Няўжо...
 
Пэўна, у самым страшным сне
Прысніцца не магло Салдату:
Перамога - нібы на вайне -
Падзеліць усіх. Па розных датах.

І барыкады ўзгрувасціць
Здолее, дзе слязе толькі ліцца.
Няўжо - "можам паўтарыць..." -
Мацней, чым "хай не паўторыцца!"?..

 Перевёл Максим Троянович

 


Рецензии