The healed Heart shows its shallow scar by Emily D

Зажившим сердцем мелкий шрам
оплачут тет-а-тет,
но ткань, где подлинен проран,
чинить не смертным, нет...
Их исцеленью напоказ -
погляд, и тот срамной:
измену искренной бы счесть,
чем верность таковой.




*********************************
The healed Heart shows its shallow scar by Emily Dickinson

The healed Heart shows its shallow scar   
With confidential moan --               
Not mended by Mortality               
Are Fabrics truly torn --               
To go its convalescent way               
So shameless is to see               
More genuine were Perfidy               
Than such Fidelity.               


Рецензии