Дуст

      

            Д O' С Т

Донистани qадри дo'ст одати мост,
Бо дo'ст hамеравем мо бо раhи рост.
Ин нукта надонист касе, бадбахт аст,
Бо дo'ст бувад агар гадо, дар тахт аст.
X'ар кор шавад оgоз бо маслиhаташ,
Анjом варо хуш аст аз нек нияташ.
Gамhои дили hазин мекунад дур,
X'ар гаh, ки jамоли дo'ст афканад нур.
Дилогаhии дo'ст агар hувайдост,
Моро hавасу боваре ба фардост.
Бо хушхабаре, к-аз дo'стон биёранд,
Бешак дили моро ба даст биоранд.
Дo'ст кам набувад hаргиз аз бародар,
Ин hардуро бидон ба jон баробар!

 


Рецензии