Пешво. Акростих в честь Лидера нации

                П Е Ш В О

 (Мувашшах бахшида ба Президенти Чумхурии Точикистон)


                Матн дар расми
             сахифахои 4-5 - и китоби
              Абдукаюми Мухаммадчон
           "Боргохи маърифати Хиштхона",
      ки дар нашриёти "Ношир"-и шахри Хучанд
           соли 2016 аз чоп баромадааст.


   ББК 84.4[8]
   М-92


   ISBN 978-99975-51-14-6





            ПЕШВО

    Эй, ки адлу дод бошад хислатат,
    Мактабе нав дод моро химматат,
    Окибатбинист доим хоси ту,
    Маъсаратандеши аст ихлоси ту,
    Амни кишвар аз ту омад, зинда бош!
    Лутфи ту бехад бувад, поянда бош!
    Истилохи мардум, эй сарвар, зи туст!
    Равнаку ободии кишвар зи туст!
    Аз ту хуррам мулки точик ин замон,
    Хар кучои фахри хар точикзабон.
    Маъмурии шахру дехоти Ватан,
    Обрую эътибори халки ман
    Накши неки сарвар аст, эй номвар
    - ПЕШВОИ МИЛЛАТИ ТОЧАШ БА САР!


Рецензии