Снежен човек - Снеговик

СНЕЖЕН ЧОВЕК

Чисто бял и нежен,
паднал от небето - снежен,
но докоснеш ли го със ръцете,
ще му се стопи сърцето!
Птичките го обикалят,
на децата е приятел.
Той е снежен, той е нежен,
от ръцете е изваян...
Черни въглени – очите,
скрити в тенджера – ушите,
морков-нос стърчи нахален,
никога не е печален.
Облаците той приветства,
със метлата ги отмества,
но покаже ли се Слънчо,
детски хор край него звънва.
С топки снежни го замерват,
слънцето с лъчи го стрелва
и от радостта голяма
леко, леко се стопява...

Мария Шандуркова, 2018 г.


Рецензии