Офтоби илму ирфон

   
      Знай, без ярких лучей просвещения,
      Без светлых идей доброго гения
      Не смогут сотни Нуреков и Рогун
      Спасти Таджикистан от затмения.

                Лоик Шерали


       
        ОФТОБИ ИЛМУ ИРФОН



Зи холи Точикистон гашта махзун,

Замоне гуфт Лоик бо калби пурхун:

"Бидон, бе машъали акли дурахшон,

Бидуни офтоби илму ирфон,

Агар сад Нораку Рогун бисози,

Бимонад Точикистон торикистон!"


Ту нури акли солимро кунун бин,

Ки бинмуд дунёи точикро рангин.

Дурахшид Офтоби илму ирфон,

Мунаввар шуд фазои Точикистон,

Зи нури Рогуну бозуи точик

Бигардид мустачоб орзуи точик.

Ба точик Яздон пешвои нек дод,

Ба кавлаш устувору точзеб дод,

Ба миллат хайрхоху равшанзамире,

Адолатпешаву доно амире,

Ки бар кишвар сулху хам вахдат овард,

Ба халкаш сарбаланди, шухрат овард,

Рахонид мардумаш аз зулму аз чанг,

Бибахшид чон зи нав бар илму фарханг.

Чу нури маърифат партавфишон шуд,

Чахон коил ба зури точикон шуд!


Рецензии