Семён Кац. Деревня, деревня... Рус. Бел

Деревня, деревня - две пары дворов
По берегу ветер разнёс.
Четыре поленицы колотых дров
Да добрый дурашливый пёс.
Поля и леса, и озёрный простор -
Широкая синяя гладь.
Да всех мужиков - алкоголик и вор,
И те норовят загулять.
Деревня, деревня - крестьянская соль,
Мужицкая крепкая кость.
Какою тупой неумелой косой
И вкривь поводили и вкось?
Какие тебя уводили вожди,
Какая сводила печаль?
Деревня, деревня - дожди да дожди,
Озёрная синяя даль...


Вёсачка, вёска...

Вёсачка, вёска - дзве пары двароў
Па беразе вецер разнёс.
Чатыры паленніцы колатых дроў
Ды добры дураслівы пёс.
Палі і лясы, і азёраў тут годзе -
Шырокая сіняя роўнядзь.
Ды ўсіх мужыкоў - алкаголік і злодзей,
І тыя нясупраць загуляць.
Вёсачка, вёска - сялянская соль,
Мужыцкая дужая костка.
Якою тупою няўмелай касой
І ўкрыў  кіравалі  і ўскос каротка?
Якія ўводзілі  цябе правадыры,
Якая зводзіла туга?
Вёсачка, вёска - дажджы ды дажджы,
Азёрны прасцяг наўкруга...

     Перевёл Максим Троянович

 


Рецензии