Марианна Казарян - Вьен. а назавтра. Рус. Бел

а назавтра дожди и белесый туман, -
это осень стучится в окно.
можно первые капли в ладони поймать,
перечитывать небо в стальном.
а назавтра деревьев коснется огонь,
ветер быстро раздует пожар.
сколько мне до тебя семимильных шагов?..
а тебе до меня?..
закружат
стайки сорванных листьев над нашей судьбой
и сгорят, словно письма в костре.
сколько пройденных лун между мной и тобой?..
сколько свернутых календарей?..



а назаўтра
 
а назаўтра дажджы і бялявай смузе кружыць, -
гэта восень стукаецца ў акно.
можна першыя кроплі ў далоні злавіць,
перачытваць неба ў сталёвае дно.
а назаўтра  кране агонь папрокаў,
вецер хутка раздуе пажар.
колькі мне да цябе сямімільных крокаў?..
а табе да мяне - жах?..
закруцяць
сарванага лісця над нашым лёсам зграйкі
і згараць, нібы лісты ў кастры.
колькі пройдзена паміж намі ў знакі?..
толькі згорнутыя календары?..

   Перевёл на белорусский язык Максим Троянович

 


Рецензии