Уиоьям Блейк детская печаль

WILLIAM BLAKE  Infant sorrow

 My mother ground! My farther wept.
 Into the dangerous world I leapt:
 Helpless, naked, piping loud:
 Like a fiend hid in a cloud.

 Struggling in my fathers hands:
 Striving against my swaddling bands:
 Bound and weary I thought best
 To sulk upon my mothers breast.

Уильям Блейк Детская печаль

Мать кричала, выл отец,
Пока лез на свет юнец.
Голый, слабый я орал,
Словно  чёрт меня  пытал.
Мой папа от борьбы устал,
Я пеленать себя  мешал;
Спелёнутый,  не мог уснуть,
Дулся на мамину грудь.


Рецензии