Таке собi, тихе

Вже третій день з дощем ділю, як хліб,
То сутінки, то неквапливий ранок.
Він зазирає в дім поміж фіранок:
- Ти знов сама? Та краще б я осліп,
Чим бачити завжди тебе такою...
А я торкаюсь мокрих шиб рукою,
Збираю краплі, зв`язую у сніп.

- І хто з нас двох наплакав стільки сліз? -
Питаю в гостя майже пустотливо.
А той (таки дрібний, не літня злива) -
Зіскочив з підвіконня, переліз
Через паркан та й закульгав поволі
Чогось шукати (може, вітра в полі),
У мандри без пакунків і валіз.

Дивлюсь - і осінь, якось  крадькома,
Обтрушуючи з  гілки  лист останній -
Сідлає коней в спорожнілій стайні.
Мовляв, бувай, на часі вже - зима.
Так швидко... наче то наснилась пава
Яскрава, феєрична, золотава.
А я – лишилась, тиха і сама.


Рецензии
До чего хороши Ваши стихи на украинском!
Проникновенная лирика, Наталья, давно
на украинском не читал подобного.

С уважением,
Яков

Яков Рабинер   12.12.2018 19:12     Заявить о нарушении
Мне хочется так писать, Яков - на украинском. Но мало, кто это понимает)).

Спасибо)).
С теплом,
Наташа

Наталья Мироненко   12.12.2018 19:15   Заявить о нарушении
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.