Семён Цванг. Цугцванги. Рус. Бел

   За удвоенье ВВП

   За удвоенье ВВП
   Он взялся смело и серьезно.
   А Церетели преуспел
   Его увековечить в бронзе.
   И вот, в два роста высотой,
   Похожий на царя, по сути,
   Вознесся медной головой
   Никто иной, а В.В.Путин.
 
 
   УЖ ЛУЧШЕ ОДИНОЧЕСТВО

   Жить в паре и любить так хочется,
   Что аж под ложечкой сосёт.
   Но все же лучше одиночество,
   Чем жалкое ни то, ни сё.
 
   ОБЪЯСНИТЬ ПОРА

   Объяснить Израилю пора бы,
   Почему Москва за палестинцев?
   Потому, что влюблена в арабов.
   Любит их, но, как огня боится.
 
   ЯВНОЕ ТЯГОТЕНИЕ
   К евреям все сильнее тянет Русь.
   В подтвержденье - факты для примера:
   России по душе ЕВРОсоюз,
   А из валют все больше тянет к ЕВРО.
 
   ЗДЕСЬ РАЗДЕВАЮТ ВСЕХ

   Море, как шут смеется.
   Разве не смех и грех:
   По приказанью солнца
   Пляж раздевает всех.

   ЁН ПАДВОІЎ ВВП

   За падваенне ВВП
   Ён узяўся адважна і сур'ёзна.
   А Цэрэтелі атрымаў поспех
   Яго ўвекавечыць у бронзе.
   І вось, у два роста вышынёй,
   Падобны на цара, у сутнасці,
   Узнёсся меднай галавой
   Ніхто іншы, а ВВПутин.
 
   УЖО ЛЕПШ АДЗІНОТА

   Жыць у пары і кахаць так ахвота,
   Што аж пад лыжачкай смокча, як парасё
   Але ўсё ж лепш адзінота,
   Чым жаласнае ні тое, ні сё.
 
   РАСТЛУМАЧЫЦЬ ПАРА
   Растлумачыць Ізраілю пара б,
   Чаму Масква за палестынцаў?
   Таму, што закахана ў арабаў.
   Кахае іх, але, як агню баіцца.
 
   ВІДАВОЧНАЕ ПРЫЦЯГНЕННЕ

   Да яўрэяў усё мацней цягне Русь.
   У пацверджанне - факты для прыкладу:
   Расіі па душы Еўрасаюз,
   А з валют усё больш цягне на ЕЎРА маду.
 
   ТУТ РАСПРАНАЮЦЬ УСІХ
   Мора, як блазан смяецца.
   Хіба не смех і грэх:
   Па загадзе на сонцы пагрэцца
   Пляж распранае ўсіх.

     Перевёл Максим Троянович

      


Рецензии