Къщата с ослепелите очи

Къща с прозорци от прах ослепели
и с черчевета – боя не видели.

В дупки е покривът, целият хлътнал,
коминът – паднал, езика си глътнал.

Някога в двора вървяла пътечка.
Змия се вие днес, лечка- полечка.

Много са грохнали къщата, двора.
Те не познаха мъжа до стобора.

Къщата стара – проклина съдбата,
а пък мъжът си проклина душата!


Литатру1
България, София


Рецензии