Инга Ватье Ольга Игнатьева. Узор. Рус. Бел

Поезд на юг.
Проходящий.
Я
Считаю гудки.
Мне иногда хочется
Взять судьбу
За грудки,
Вырвать макет реальности
Из сотни кривых зеркал,
Невинно опасные шалости,
Горсть самодельных лекал...
Тянет к далёкому берегу,
Снится знакомый пейзаж.
Колумб, открывший Америку,
Всегда вдохновляет на шарж.
Узор карандашных линий      
Ляжет на мрамор листа
И станет прозрачно-синий,
Когда досчитаю до ста.


Узор
 
Цягнік на поўдзень.
Прахадны.
Я
Лічу гудкі.
Мне часам жадаецца
Ўзяць лёс
За грудкі,
Вырваць макет рэальнасці
З сотні крывых люстэркаў,
Нявінна небяспечныя свавольствы,
Жменя самаробных лякалаў...
Цягне да далёкага берага,
Сніцца знаёмы пейзаж.
Калумб, які адкрыў Амерыку,
Заўсёды натхняе на шарж.
Узор алоўкавых ліній       
Ляжа на мармур ліста
І стане празрыста-сіні,
Калі далічу да ста.

   Перевёл Максим Троянович

 


Рецензии