A long long Sleep A famous Sleep by Emily Dickinso

Сон, долгий-долгий... Славный... Сон,
что был для утра зря,-
хоть потянись... или моргни,-
само себе заря...

Когда ещё как здесь тоска?
Высиживать века
на каменной мели в снегах -
ни полдня - не сыскав?..




(Зимой, у камина.)

*************************************************
A long -- long Sleep -- A famous -- Sleep -- by Emily Dickinson

A long -- long Sleep -- A famous -- Sleep -- 
That makes no show for Morn --               
By Stretch of Limb -- or stir of Lid --      
An independent One --               

Was ever idleness like This?               
Upon a Bank of Stone               
To bask the Centuries away --               
Nor once look up -- for Noon?            


Рецензии