Как да бъда пролет, лято, есен - Разочарования

Как да бъда
(От цикъла „Разочарования”)

Автор – Величка Николова – Литатру1

Как да бъда аз щастлива пролет,
като в полет ми окършиха крилата?!

Как да бъда светло, жарко лято,
като слънцето се скри от мен в мъглата?!

Как да бъда есента богата,
като ялова направиха земята?!

Ще ви бъда зимата - надеждна,
ще събирам сълзите ви в песни,
ще увивам раните ви в преспи,
с шепи снежни - ще ви дам  надежди!

Литатру
България, София
03. 11. 2018

Зимен пейзаж "Топла зима" - худ. Величка Николова - Литатру1 (маслени бои, платно, шпакла)


Рецензии