Александр Фред. Пространное. Рус. Бел

Не до мир, где болит
душа не по-детски
В квартире мертвецкой
тишиной между плит

Ход часов перекрыт
вот так по-простецки
В черте городецкой
осень плачет навзрыд...

А за нею зима
пробок длинных гудки
Но сгустилась вновь тьма
и напрасны звонки.   

Прасторнае

Не да света, дзе баліць
душа не па-дзіцячы
Ў кватэры мярцвячай
цішынёй паміж пліт

Ход гадзін перакрыт няйначай
вось так – дзе падзецца
Ў чарце гарадзецкай
восень плачма плача...

А за ёю зіма -любоў
супынкаў доўгіх гудкі
Ужо згусцела цемра зноў
І нават марныя званкі.

   Перевёл Максим Троянович

 


Рецензии