Отплувай - оригинал

ОТПЛУВАЙ

Целуваме се с бурна страст…
Заричаш се, че ме обичаш,
но много често в късен час
излизаш сам – да се развличаш.

Разминахме се. Пак и пак…
- За кой ли път? Не помня вече.
                А утрото ми дава знак,
                че любовта е надалече.


За туй реши и си иди.
Иди си! Искам да отплуваш.
Лъжовни думи не реди.
Отплувай, без да се сбогуваш.

Иди си тихо и помни,
че любовта е цвете - Лира.
Подхранваш ли го, ще цъфти,
Настъпиш ли го – то умира.

Не гледай гузно настрани.
Сърцето ти не ми е длъжно,
а моето ще отболи,
макар сега да му е тъжно!

Литатру
България, София


Рецензии