Анна Кантелинен. Ливень. Рус. Бел

лапы в окошко настойчиво бьются
мокрые, чёрные. стрелами, стрелами
дождь разрывает небесное блюдце
ветер гнусаво завыл и не ведает
как все забились в углы тряской дрожи
ливень грохочет и буйствами пляшет
резво кружась, силясь прямо под кожу
впиться, смывая все поиски наши
прячутся совы, согнулись деревья
кружится в струях воды дикой речка

жалят холодные капли как змеи -
ливня стена в шуме дней бесконечна


Залева

лапы ў акенца настойліва б'юцца
мокрыя, чорныя. стрэламі меднымі
сподкі нябесныя быццам смяюцца
вецер гугнява завыў і не ведае
усе па кутах, калі дрогкай натуры
залева грукоча  буянствамі скача
жвава кружачыся, лезе пад скуру
ўпіцца, змываючы  пошукі ўдачы
хаваюцца совы, дрэвы – крыўлякі
кружыцца ў бруях дзікая рэчка

джаляць халодныя  змеі падзякі
ліўня сцяна, як бясконцая цечка

     Перевёл Максим Троянович
 


Рецензии