Михаил Крупенькин. Итог. Рус. Бел

Пора б уже не верить в чудеса
И повзрослеть не только лишь годами,
И взглядом не искать твои глаза,
В той пустоте, что встала между нами.

Пора б уж сердцем подвести итог
И мельниц не крушить, спустив забрало.
Я для тебя любимым стать не смог,
И ты себе иной удел избрала.

И к желтой осени, как к Богу, на ковер,
Спешу смиренно преклонить колени,-
Чтоб выслушать жестокий приговор
И вымолить, - о, если б смог, - прощенья…

За боль и радость, веру и мечту,
За то, что в жизни всё не так сложилось,
За женщину,- единственную, ту,
С которой ничего не получилось…

Закат сгорает в зареве огня
И краски дня подернулись туманом…
Всё лучшее, что было у меня,
Вдруг оказалось призрачным, обманом.



Вынік

Пара б ужо не верыць у цуды
І пасталець не толькі што гадамі,
І  не шукаць  вачэй  усюды,
У той пустэчы, што  між намі.

Пара б   падвесці вынік, Бог,
Млыноў не разбураць, спусціўшы забрала.
Я для цябе каханым стаць не змог,
Ты долю сабе іншую  абрала.

Да жоўтай восені, да Бога, на дыван,
Спяшаюся  схіліць калены аднаўлення,-
Каб выслухаць жорсткі прысуд, ці зман
І вымаліць, - о, калі б смог, - збаўлення…

За боль і радасць, веры не шкадую,
За тое, што ў жыцці ўсё складася не так,
За жанчыну,- адзіную, тую,
З якой нічога не атрымалася аднак…

Заход згарае ў полымі агню
І фарбы дня ў смузе зарана…
Усё лепшае, што было, не маню,
Ужо апынулася прывідным, зманам.

   Перевёл на белорусский язык Максим Троянович

 


Рецензии