Лана Лучистая. В осеннем парке. Рус. Бел

В осеннем парке стало многолюдно
Тут, видимо, поэты собрались
Один промолвит: "Как же жизнь паскудна..."
Второй ответит: "Слушай, это - жись..."

А третий только молча наливает
И смотрит, как кружатся облака
С берёзы тонкий лист, дрожа, слетает
В нём влага осени свежа, нежна, легка...


У восеньскім парку

У восеньскім парку стала шматлюдна
Тут, мабыць, збіраюцца ўсе паэты
Адзін прамовіць: "Як жа жыццё паскудна..."
Другі адкажа: "Слухай, гэта  ж не лета..."

А трэці толькі моўчкі налівае
І глядзіць, як кружацца аблокі.
А з бярозы тонкі ліст, злятае
Ў ім вільгаць восені і да зімы далёка...

    Перевёл Максим Троянович

 ка...


Рецензии