Жанна Безкорская. Осенняя сага. Рус. Бел

и вот уже –
тревожит будни гром,
осваивает  сердце неба звуки,
очнувшись от палящих вечеров   
напоминая часто тембры  вьюги,
осенняя  дождливая  страна
детально изучает лета кровлю –
зелёный лес
уже как особняк,
звонит по  паутинкам телефонным,
где чётко виден слабо-жёлтый профиль....

и дождь уже не сладок слабым  корням,
мельканию ветров
туманов свит,
гроза тревожит длинный алфавит
лесных угодий что стоят, окольно
переходя из хорошо на вольно...

и вот уже –
у лета взгляд не смел,
когда по небу тучи как линкоры,
глядят почти с задвинутых портьер
с жарою не вступая в разговоры,

меняется порядок света -
мрак
привит грозой, расширив взора  зоны,
рассвет почти похожий
на закат
текущими  туманами засорен,

глядится день
в дождливую купель
и вспоминает,
солнца колыбель…



Восеньская сага...
 
і вось ужо -
трывожыць будні гром,
асвойваюцца  сэрцам неба гукі,
ачуўшыся  пякучых вечароў   
нагадваючы   віхуры навукі,
восені  дажджлівая  краіна
дэталёва вывучае  дах -
лес зялёны
ужо як асабняк,
тэлефануе па  павуцінках тэлефонных,
выразна бачны слаба-жоўты профіль....

дождж  не салодкі слабым  караням,
вятроў мільганню
туманоў світ,
трывожыць навальніцы  алфавіт
лясных угоддзяў што стаяць, вакольна
з добра пераходзячы  на вольна...

і вось ужо -
у лета погляд не смелы,
калі па небе хмары як лінкоры,
глядзіць амаль з задзвзінутай парцьеры
спякота не ўступае ў разгаворы,

змяняецца парадак света -
цемра
пры  навальніцы, шырай  позірк  зоны,
світанак  што амаль падобны
на заход
туманамі засмечаны вагоны,

глядзіцца дзень 
у дажджлівую купель
і ўспамінае,
сонца зыбку  дрэў камель…

Переёл Максим Троянович

 


Рецензии