Ян Таировский. Пчелиный синдром. Рус. Бел

Открытое письмо господину Пилипенко

«О чём жужжишь ты?»
 Прокопий Могоопулев

 Писателю-академику
Георгию Пилипенко посвящается

Сегодня ты проклятья даришь,
Как смертоносная стрела.
Грядёт беда. Коль ты ужалишь,
Погибнешь сам же, как пчела.

За то, что вёл себя так нагло,
Ты гибнуть будешь тяжело…
Так не жужжи про смерть, чтоб пахло
Лишь мёдом творчества крыло!

(Из Ивана Цапова)

ПЧАЛІНЫ СІНДРОМ

       "Пра што гудзеш ты?"
           Пракоп Магаопулеў

 Пісьменніку-акадэміку
Георгію Піліпенко прысвячаецца

Сёння праклёны дорыш ты,
Як смяротная страла.
Будзе бяда. Калі  ўджгнеш ты,
Загінеш сам жа, як пчала.

За тое, што паводзіў сябе так нахабна,
Ты гінуць будзеш цяжка, нібы зло…
Так не гудзі пра смерць, каб пахла ладна,
Бы мёдам творчасці крыло!

  Перевёл Максим Троянович

 


Рецензии