Сказ Саламона

Усё праходзіць, пройдзе й гэта! -
Казаў прамудры Саламон.
Прыносіць праца радасць, плён,
Калі як зорка ззяе мэта!

Калі той шлах не аднаму
Даў Бог ісці, а з душой роднай-
То будзеш стойкай і свабоднай,
Бо ведацьмеш ідзеш к чаму!

Бо плячо сябра будзеш чуць,
Яно твае удвоіць сілы!
Калі твайму ён сэрцу мілы,
Ты вольна зможаш уздыхнуць!

Павер мне, зорачка мая,
Што на дарозе на любой
Заўсёды буду я с табой,
Табе плячо падстаўлю я!


Рецензии