Красавiцкi дзень!

Прамільгнуў дзянёк вясёлы
За кампом
І сяджу я ў крэсле квёлым
Павуком.

Больш няма зусім ахвоты
Штось рабіць.
У бакі разгроб турботы
Каб ажыць.

На двары ж вясна буяе
Цвету бель
Навакол народ гуляе
Бродзіць хмель.

Дзе згубіў я рукі- крылы?
Куды знік Пегас?
Паляцеў бы я ў край мілы
У вячэрні час.

Ладна песню прасьпяваў бы
Зладзіў бы танкі
І красуням раздаваў бы
Вершыкаў вянкі.

Каб зіхцела, каб іграла
Маладая кроў!
Каб вясною расцвітала
Да жыцця любоў!

Эх дзянёк ты мой прыгожы
Красавіцкі дзень!
Хай даруе людзям Божа
Шчасцейка прамень!


Рецензии