Светлана Мель. Провинциальная весна. Рус. Бел

Прасталінейная і сумленная,
Без нудных правіл, па-за рэжымам,
Правінцыйная вясна
Змяняе свет нястрымна.
Ні ў чым не дасведчаная "няма",
Якая ідзе напрапалую…
Капеж за гукам кастаньет,
А дождж - густоўным пацалункам.
 
Хай свет змяняецца насілу,
І часам памылкі горкія -
Ды кіньце!
Вось кактэйль з лёдам,
Вось язычкоў пластовых горкі
На бляхах прагрэтых дахаў,
Злёгку прыселі-адсырэлі,
Але кожны апетытна руды.
Вось толькі б не папрыгаралі.
Не, не паспеюць.
Пачакай:
Яшчэ імгненне - і растануць…
 
Ідзі і пад ногі глядзі -
З вясной дарога няпростая.
Свет зменіцца. І хай
План не складзены адмыслова,
Усё па натхненні, воляю пачуццяў…
 
Хоць гэта так і правінцыйна.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии
Прывітанне, Максім! Я атрымліваю вялікую асалоду ад радкоў, якія прыгожа гучаць на роднай мове і кранаюць сэрца... Неяк вельмі цепла яны для мяне гучаць... Вялікі дзякуй, З павагай, Анюта...

Анна Пикуза   29.03.2018 07:30     Заявить о нарушении
Благодарю, Анна.
Я с интересом слежу за твоей страничкой.
Мне нравится твой стиль.
С уважением,
Максим

Максим Троянович   29.03.2018 08:06   Заявить о нарушении