Григорий Бородулин. Виденьем не насытится око. Бел

Виденьем не насытится око,
Слушанием не наполнится  ухо учёного.
Веселье зреет белооблоко,
Скорбь собирается  тучей чёрною.

Глаза темнятся тьмой завистливой,
Ухо глушится слухом чётко.
Солнце в радости матерью истинной,
Тьма в  печали богатою тёткой.

Видеть хочется будущее ладом,
Наслушаться  хочется  тишиною.
Чьи это глаза  звездопадом
с неба сыплются  враньём надо мною?

   Перевёл Максим Троянович

Рыгор Барадулін. Бачаннем не насыціцца вока

Бачаннем не насыціцца вока,
Слуханнем не напоўніцца вуха.
Весялосць спее белааблока,
Чарнахмара збіраецца скруха.

Вока ценіцца цемрай зайздроснай,
Вуха глушыцца чуткай і плёткай.
Сонца ў радасці маткаю хроснай,
Цемра ў смутка багатаю цёткай.

Бачыць хочацца за даляглядам,
Чуць жадаецца за цішынёю.
Гэта вочы чые з зорападам
З неба сыплюцца сіняй маною?


Рецензии