Ходит месяц-Март... Валентина Козачук. с украинско

Ходить Березень вже понад берегом
Будить все обережно і бережно.
Підморгнула зелена травиченька,
Усміхаються пролісків личенька...

Не лякає зненацька громами-
землю рясно вмиває дощами.
Дрібно-срібними, золотавими,
Пестить струнами ніжно-ласкавими.

Піднялися навшпиньки тюльпани,
Аж риплять їх зелені жупани.
Настовбурчились товстенькі брУньки,
Скоро вистрелять!Чуєте? Струнко!–

Це полковник веселий йде Березень!
Нагороди дає із тепленьких жмень:
Діткам сіє на ніс ластовиннячко,
А у землю всіляке насіннячко ,

Ходить Березень швидкими кроками
То у лісі , то в полі широкому
А, де  він  виграє на сопілочці ,
Зеленіть пориваються гілочки!

Ходит месяц-Март по-над берегом,
Будит всё осторожно и бережно.
На откосе травинки проснулися,
И подснежники нам улыбнулися...

Не пугает нежданно громами -
Землю он умывает дождями,
Серебристыми, золотистыми,
Тонкострунными и лучистыми.

Поднялись над землёй тюльпаны,
Аж скрипят, зеленея, кафтаны.
Напряглись от натуги бутоны,
Скоро выстрелят! Будьте готовы!

Март-полковник (мы этому рады)
Раздаёт горстями награды.
Детям на нос веснушки наклеит,
Семенами землю засеет.

Ходит быстрыми Март шагами
Светлым лесом,полями, лугами.
Где сыграет он на свирели,
Смотришь, веточки зазеленели!


Рецензии