Арыядны нiць

 Чаму зорачка не сьпіць?
 Зноў на небе ззяе
 Арыядны можа ніць
 Там яна шукае.
 Дачка Мінаса яна,
 Што царыў на Крыце
 Ёю зберагла адна
 Тэсею там жыцце!
 Мінатаўра ён забіў
Цуда крыважэрна
 Арыядну бо любіў
 Той герой бязьмерна.
 З лабірынту выхад ён
 Знайшоў з ніцьцю тою,
 Што падаравала плён
 Шчасця і спакою!
Ясна зорачка не спіць
 Малахітна ззяе
Можа Арыядны ніць
Для мяне шукае!


Рецензии