Степан Коваль. Белое. Безмолвие. Рус. Бел

Крок за крокам, за крокам крок...
А сляды замятае завея
І пад белай церухой душа,
І ўсё жыццё ў ледзяным лушчаку.

Нічога – кажу я сабе,
Гэта хутка пройдзе стараной
І ўсе тысячы тысяч бед
Управіцца не здолеюць са мной.

Крок за крокам...
Усё далей сыду,
Поле белае мераючы я.
А завея дзьме душы ў дуду
І рыдае душа, як баян,

І завылі аб струны смыкі...
Ва ўсе бакі –дзікі абшар,
Рвецца ветрам сівым на жмуткі
І ўплятаецца ў змрочны цяжар.

Але іду – крок за крокам...Яшчэ
Колькі на бела іх мне ступіць?
Лоб упарты перахрышчаны –
Буду рухацца, буду жыць...

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии