Бежала старушка - There was an old woman tossed...

Бежала старушка по звёздам одна
В семнадцать раз выше, чем в небе луна.
Куда так спешила, сказать не могла,
Мела у старушки большая метла.

- Старушка, старушка, - спросил я её, -
Куда вы с метлою так высоко?
- Небо спешу я от хмурой погоды
Очистить для счастья Нового года.


There was an old woman tossed in a blanket
Seventeen times as high as the moon;
But where she was going no mortal could tell,
For under her arm she carried a broom.

“Old woman, old woman, old woman,” said I,
Whither, ah whither, ah whither so high?”
To sweep the cobwebs from the sky,
And I’ll be with you by and by.”


Рецензии