Снимката

От снимката ме гледа
тъжно и унило,
намръщеното ти - в анфас – лице.
В живота ми
самотен
 на топка се е свило
сърцето ми, прекършено на две.

Вън слънцето тъжовно
от ранна утрин рони
замръзналите си пунктирани лъчи.
Със всичките си сили 
те - като пирони,
душата ми пробождат от зори.

А снимката студена 
ме гледа от стената…
все тъжна и намръщена. Мълчи.
- Върни се, мила моя,
при бедния несретник. Ела при мен със обич
и прости.
Съзнах, че във мъглата – натикан от съдбата,
се жъне буря.
Моят мир си ти!

(От стихосбирката ми "Облаци с копнежи" - Литатру)

*


Рецензии