Из Олега Мамыкина. Приречное. Рус. Бел

Неба зноў – то блізка, то высока…
Бы каўнер  сарваўся  ад смугі
З прыбярэжным  шэпчуцца асотам,
Ці то дзме ім вецер не благі.

Тое ж, як пара сцякае  днямі,
Як скрозь пальцы, лісце, бы дарма,
А хмызняк  заплецен каранямі
Здаўна  вяжа хлуду  да вума.

Берагам нізінным ды і росным
Адсвятляе захад папрыка,
Пад прасцінай кінутай у вёсны
Спіць у затоцэ сціхлая рака.

Не схавацца ў далечынь з разгону,
Блізкае чапляецца за ёй.
Стынуць на вадзе лісточкі клёну,
Узмах павек няўлоўны пад настрой.

Вогнішча нязвыкла дровы ліжа,
Упляце з расколін нітак кадзь…
Да мяне падсунешся, бо імжа,
Каб на двох адно цяпло схаваць.

     Перевёл Максим Троянович


Рецензии