Букет от красивата есен

Есенният вятър се развихри -
брули всички есенни листа
и със своите нечестиви мисли,
той под женските поли се свря...

Кротнал, тръгна по пътека тънка,
хлътна в стара борова гора
и с уста засвири песен звънка -
песен за любов и вечността.

Бухалите - будни - в надпревара
пърхаха във своите гнезда,
а луната стара - на кантара -
прецени кой пО... е в любовта.
 
Вятърът е с есента… на среща!
Радва им се древната луна.
Вместо с вятър - ти с любов гореща
ми дари букет от есента!

Автор: В. Николова – Литатру
18.11.2017 г. 12:23 ч.


Рецензии