Топла есен... - Теплая осень...

***

Топла есен –
за разходка на кучета,
на деца и на влюбени...
Честна дума –
не съм се научила
любовта във лъжи да погубвам.
Топла есен –
красота измъчена...
Топлината в земята е легнала.
Честна дума –
не съм се отлъчила
от живота си недогледан.
Топла есен –
ръцете изстинали
галят листата накапали.
нежно изравят пак твоето име
и се дръпват опарени.

1982
Мария Шандуркова


Рецензии