Везни - Весы

ВЕЗНИ
         
Ти Умът си – аз Сърцето.
В две блюда със теб лежим,
а везните от небето
Той – Създателят, държи.

Ти Умът си – натежаваш,
аз се вдигам и летя,
а  до мене приближаваш,
щом във скръб се потопя.

На една везна сме, друже,
и съдбите си крепим,
и един на друг сме нужни,
за да можем да летим.

Мария Шандуркова


Рецензии