Музите Ин и Ян

Днес музата прекърши моето перо
и си отиде горда, непокорна.
Осиротя напълно бялото зебло.
В сърце ми плаче болка непритворна.

Без муза не нанизвам буквите във стих.
Затъвам бавно в нисшата на Удзи.
Измъкване – не мога и дори  - не бих,
защото стиховете ще са *грустни.

Но стига с тази „безпределна празнота”.
Когато Удзи- то премине в Тайдзи,
ще грабна Ин и Ян- ко с моята ръка
и строго ще поискам 2- 3 музи.

От Ян получих музи – точно три.
Помагат ми безспирно, неуморно.
Твориме музика, рисунки – в чудно Хи,
а стиховете пеем в ла мажорно.

( грустни = тъжни,
Удзи = „безпределна празнота”,
Тайдзи = Ян + Ин = хармония )


Рецензии