Не последно танго

Ще танцувам танго – на раздяла.
Ще съм пак във ръцете ти – клопка.
Ще изглеждам съвсем оцеляла
и пияна – без капчица водка.

Ти ще тръгнеш в курс „Лунна пътека”,
а от там ще потърсиш нов бряг,
а пък аз ще се скрия в просЕка -
от съдбата си страдаща, в знак.

Ще си спомням очите ти топли
и на Щурчо любовния глас,
и  дъжда, който никак не мокри,
и лицето ти мило – в анфас.

А сега ще заспивам самичка,
със мечта – да сънувам деня,
в който мойта богиня добричка –
ще те върне при мен с любовта.


Рецензии
Люблю танго. У Вас оно получилось!

Алёна Демидова 2   13.11.2017 19:32     Заявить о нарушении
Спасибо, Алена! Сердечный привет!

Величка Николова -Литатру 1   24.02.2018 17:47   Заявить о нарушении