Музите удзи и тайдзи

Днес музата прекърши моето перо
и си отиде горда, непокорна.
Осиротя напълно бялото зебло.
В сърцето плаче болка  непритворна.

Без муза не нанизвам буквите във стих.
Затъвам бавно в нисшата на Удзи.
Измъкване не може и дори – не бих,
тъй като стиховете ще са гузни.

Но стига с тази безпределна празнота!
Когато Удзи- то премине в Тайдзи,
ще грабна бързо Ин и Ян- а за врата
и строго ще поискам нови музи.

От Ян и Ин получих музи – точно три.
Помагат ми безспирно, неуморно.
Твориме музика, рисунки - в чудно Хи,
а стиховете  -  пеем ги в мажорно.


Рецензии