Злыдня цi капрызка?

Жоўты смутак сыпле восень
   мокрым лісцікам кляновым,
Я прашу яе: мо досыць,
   не кідай свае абновы.

Хай і клёны, і бярозы
   ёй нацешацца спачатку,
З той нагоды можа слёзы
   сонца лье, схавашысь ў хмарку.

Восень - злыдня, ці капрызка? -
  На ўгавор не паддаецца.
Ходзяць хмары цугам нізка,
  дожджык тыдзень з неба льецца.

Дожджык тыдзень льецца з неба,
  восень кажа: так і трэба,
Зразумелі, каб вы, людзі,
  болей лецейка не будзе.

Восень, мо яшчэ зарана,
  мо магла б ты прыпазніцца?
Восень нібы апантана
  ў хмарах з ветрам весяліцца...
 
 
 


Рецензии
А я всё поняла! Про осень и про дождик! Осень - могла бы и припоздниться...

Продолжайте писать на родном языке, Валентина! Пусть звучит многоголосие!

С теплом,

Ирина Щёголева-Экштут   08.09.2017 02:28     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.