Тоб

   Ти душу розлучив із серцем,
   Казав: "Любов пройшла-
   Річ хороша дуже..."
   Ні! Краще вмерти,
   Хай, краще, ніч прийшла б!
   О, схаменися, друже!

   Що хочеш цим сказати,
   Навіщо так сказав?
   Ти бачиш, серце без душі
   Покрили крице-лати
   І лід його скував:
   Не чути в мертвій тиші
   Ні поштовху, ні стуку,
   О, друже, зупинись,
   Подай подрузі руку...
   Ти знаєш, серце льодяне
   Не чує болю,
   Радощі забуло,
   А хтось штовхне-
   Впаде, розіб'ється на скалки
   А там і холодом уже війнуло
   І ось - нема його - нема мене.

   Ти знав - мовчав.
   Не можна так діяти...
   Візьми мене у чарівнії шати
   І серце своїм полм'ям
   Зроби живим,
   З'єднай з душею
   З моєю і з твоєю,
   Я щастя зву твоїм ім'ям,
   А ти мене назви твоєю...

   3 жовтня 1967 року.


Рецензии
Спасибо!Валентина!Замечательная лирика!!Всех Вам благ!...с теплом,Нина

Нина Филипповна Каменцева   19.05.2017 16:59     Заявить о нарушении
Спасибо за ваше неравнодушие! Счастья Вам и всего самого доброго!
С теплом и уважением.

Валентина Пащенко 2   19.05.2017 17:09   Заявить о нарушении