А куды ты сёння знiкла

А куды ты сёння знікла,
Што і следу не відно?
Ужо вечар і  я звыкла
Адшукаў тваё вакно.

Але там няма нікога
Ні абрысу, ні святла...
Невядомая дарога
Цябе з дому павяла.

Можа блізка, ці далёка-
Усё адно ня дома ты,
Захінае смугой вока
Кужаль горкай нематы

І хоць веру, што дарога
Прывядзе цябе назад;
З сэрца зваліцца трывога.
Сьвятлу ў вокнах буду рад!


Рецензии