Жонка як вышэйшая iстота

У агародзе бэз * цвIце -
амаль дарэмна
Зышла  каханая з двара -
 жыццё  нIкчэмна
На сотках абвалiўся плот ,
І недзе збег галодны кот -
Няма у хаце гаспадынi .

Паўцiнне пазаўголлю -
шэры iней
І шыбы брудныя  ад мух .
Ня бавiць лаянка каханай слух
І нават чарка валiцца iз рук

Бо  розум мой пашкодзiла  туга

Жыцце  неверагодна цяжка ,
Апухлi вочы ад гарэлки i ад слез :
-Куды яе халеру дьябал знёс
 I гэта усяго за дзень ,
 А шкоды !...-
 Што жыццё бяз сэнсу

 Бадай няма жыцця далей -

 Вяртайся любая хутчэй  !

Бэз - сирень ( бел.)


Рецензии
Возвращайся, милая, быстрей
И порядок наведи скорей,
Мужа из запоя выводи,
Тряпкой пауков ты прогони.

И от мух "засижене" окно.
Ты помой с полами заодно.
Не забудь и починить забор...
Пропаду... Ведь пью я до сих пор.

С улыбкой Валентина.

Валентина Яценко Белявская   30.10.2017 10:27     Заявить о нарушении