Потяг життя

І знов одвічна порожнеча й пустка,
У закутках душі гуляє протяг.
Ліси думок ламаються на друзки,
Летить життя вперед, неначе потяг.

А пасажири у звичайних справах:
То розмовляють, то смакують шинку.
Немилосердний час колосів чавить,
А я ж у всесвіті маленька порошинка.

Лукавий світ, оманливі закони...
Укотре позбавляюся ілюзій.
Змішалися, як мови Вавилону,
І люті вороги, і любі друзі.

Розрадить хто задуму полинову,
У серці світлу воскресить надію?
«Скажи, мій Боже, – я благаю знову, –
Чого у світі цім не розумію?»


30.03.2017р.


Рецензии
очень знакомая и ситуация, и мысли, Наташа.

Ирина Подюкова   09.05.2017 00:13     Заявить о нарушении
Созвучие...
Спасибо, Ира!

Наталя Мазур   09.05.2017 23:17   Заявить о нарушении