Украjино моjа. Лучи Надежди Ирина

Лучи Надежди Ирина
Украјино моја

Украјино – наметнута рано моја,
У души си мојој, у мом срцу.
Горких обмана реке теку…
Но, Кијев вековима стоји…

И Дњепар котрља таласе неуморно,
И сунца и плаветнила увек ће бити.
Украјино, мајко моја рођена!
С тобом сам вечно… свакога трена.

Цветаће бели засади вишњеви,
Владаће пролеће на Земљи…
Бела голубица и роде беле
Мир и спокој на крилима носе…

  18–21. фебруар 2014.


Я з тобою
Лучи Надежды

Україна – відкритая рана
На душі та у серці моїм.
Ллється ріками гірка омана...
Та все ж  Київ  віками стоїть...

І Дніпро котить хвилі невпинно,
І завжди буде сонце й блакить.
Рідна ненько моя, Україно!
Я з тобою завжди... кожну мить.

Хай сади розквітають вишневі
І панує весна на Землі...
Білий голуб та білий лелека
Мир і спокій несуть на крилі...

     18 – 21 февраля 2014

http://www.stihi.ru/2014/02/21/8256


Фотографија: Интернет


Рецензии
Красиво!
Скорейшего перемирия Украине с Россией!
С уважением,

Поэты Прозаики Приднестровья   27.09.2018 14:21     Заявить о нарушении
Дао Бог мир у целом свету!

Захвалност!
С поштовањем,
Веселинка Стојковић

Веселинка Стойкович   27.09.2018 21:27   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.