Ла жудеката поецилор

Кауць пе масэ вре-о фоае ку версурь,дакэ-ам скрис?
Муза мь-а спус кэ плякэ ын палатул луний,ла бал.
Амэрыт,ам дескис дулапул сэ-мь яу ал мамей шал,
Ын лиништя волуптоасэ сомнул ку дежетул м-а атинс.

Ын фаца уней клэдирь ку переций тришть ам нимерит.
Поеций стэтяу пе гындурь,фумау цигэрь,тремурынд.
Унул апропиинду-се,м-а ынтребат,дакэ тот ам реушит.
Ми с-а плынс к-а лэсат о поезие нефинисатэ пе пэмынт.

Ла уреке мь-а спус,к-аич рэспундем пентру тот че-ам скрис:
Каре ау трезит инимь-дин ливезь де аур вор мынка мере,
Каре-ау ридикат праф-ын ажуторул ерний ва фи тримис,
Сэ ынгеце де фриг,липсит де мила куйва,де мынгыере.

Ну мь-ау ешит ла плимбаре фиорий де тямэ,ерам лин,
Кэч ымь скрие мереу инима,яр креерул о креде.
Алэптатэ де тине,драго,ку клипе калде,ку коаса пе пелин
Ми-л тае ши-н депэртаре се ивеште кодрул лат,верде...

Мэ тем де уна нумай:сэ ну не деспартэ ноаптя ря,
Кэч дупэ аста сингур ымь вой алеже а ерний темницэ де ня...


Рецензии
Здравствуйте, Максим!

Приглашаем на страницы поэтов из Приднестровья:
Людмила Стременовская, г. Рыбница.
Член Ассоциации писателей Украины.
Живёт в Приднестровье. Пишет картины и
красивые стихи на украинском языке:
http://www.stihi.ru/avtor/lstrem

Поэты Прозаики Приднестровья   22.03.2017 21:56     Заявить о нарушении