Emily Dickinson, 77, I never hear the word Escape

          
        Emily Dickinson          
              77

I never hear the word “Escape”
Without a quicker blood,
A sudden expectation –
A flying attitude!

I never hear of prisons broad
By soldiers battered down,
But I tug childish at my bars
Only to fail again!

    Эмили Дикинсон             
          77

Услышала: «Побег, побег!» –
И кровь стучит в виске. –
И снова жажда унестись
В безудержном броске.

Услышала: «Подавлен бунт:
В тюрьму вошли войска»,
Но все ж решетку я трясу. –
Пусть без толку пока.


Рецензии