Нохчийн мотт-сан деган хьоста

Нохчийн  мотт ,хьо  ас  ца  бийцарх

Бицбарх...
Цхьа  ца  вели  суна  довдан,
                я  со човхо.
Бакъду кхечу  меттан дош
ца хууш  хийци,
Хили,   дерриг Дуьне,   
                сох хьан Довхо!
Суна-м ненан  мотт   
                нур-жовх1ар хета,
Ас  сайн  некъан накъост
                иза  хоржу,
Цунах яьлча  ,адмалла 
                довш  хета,
Лекха  хиларх ,хета
                жимчу  даржехь.
Нохчийн  мотт,  сан деган
                мерза хьоста,
Азаллера   
             кхаьчна деза  совг1ат,
Юх-юха и хьан 
                ц1еналла  хьостуш,
Ца  к1ордадо баха
                дешнаш  довха.


Рецензии
Dala daimna dog dika dojla x'an, Petimat
<3 <3 <3

Дашо Аргунская   24.08.2016 21:17     Заявить о нарушении
Даим а Дела реза хуьлда хьуна а, вайна массарна а ,Дашо!

Петимат Абубакарова   26.08.2016 05:47   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.