Вечар точыцца цiхай бяседай...

Вечар точыцца ціхай бяседай
У палахлівым зіхценні кастра
Ўспамінаецца груша і ведай
Каля грушы кахана сястра!

Ствол шурпаты, як рукі матулі
Белы цвет, як каханае твар
Колькі клятваў галіны там чулі
Сэрцаў чыстых, як сонечны жар!

Час прайшоў. Засталіся ўспаміны
Груша ў сполахах яркіх агню
Постаць гнуткая юнай дзяўчыны,
Што начамі і ў старасці сню!


Рецензии