МАМА, МАМА, МАМА...

Пе друмурь рэтэчеште соарта   
Кынд с-ау луат,мамэ,бун рэмас,
Мата пе тоць й-ай петрекут,
Пе тата нумай ну л-ай петрекут,
Рэмасе лынгэ тине-нгындурат.
Спре сярэ ажунсе акасэ,сэрманул,
Нич н-а десфэкут диванул.
Ла масэ-а стат пынэ диминяца,
Кужетынд де че-й аша вяца...
Фрателе ку лакримь адормисе,
Спусу-мь-а,кэ те-а вэзут прин висе.
Ын тоатэ зиуа ку мотанул блынд
Се жоакэ суб черул сфынт.
Ын окий луй-окий матале ард.
Скынтеязэ ка луна,ка ун смаралд.
Пе фаца-й куноск зымбетул тэу,
Привинду-л фуже орьче гынд рэу.
Кум сэ те уйт,спуне-мь,драгэ,мие.
Ну вряу сэ збор дин копилэрие,
Ну гындеск нич ла виитор,
Ну се виндекэ инима,ми-й дор.
Кум сэ те уйт,кип думнезееск,еу
Те-аштепт,кум пе стэпын ун кыне...
Се веде кэ ынсушь мэрецул думнезеу
Ну дорисе,ка суфлету-ць аич сэ рэмынэ.
Кум сэ те уйт,кынд поарта
Еу о ынкид,еа се дескиде яр.
Пе друмурь ымь рэтэчеште соарта
Ку зилеле ынсорите дин календар.
Кум сэ те уйт,кынд ауд ымпрежур
Мама,мама,мама,мама,мама...
Атунч сынт о пасэре,ын кодрул сур
Рэнитэ.Кум,кынд нэфрама
Ну се усукэ,е удэ ынкэ.
Ынтоарче-те,рог,доар пе ун пик
Сэ фиу ярэшь луминос ши войник.
Дуреря динэутру мэ мэнынкэ....


Рецензии
Наслышаны о Вас от Галины Борисовны Гурски...
Только позитивные отклики.

Приглашаем на прекрасную пейзажную лирику
приднестровской поэтессы - Нины Николаевны КОВАЛЕНКО:

ЛИСТОПАД

В заоконье шумит листопад,
Шелестит ветер ветками вишни.
Красит осень деревьев наряд
Яркой охрой легко и не слышно,

Устилает дорожки ковром
Из опавшей листвы всеузорной...
Клёна лист в жароптичье перо
Превратился в букете мажорном.

Между стёклами в окнах горят
Кисти красной калины на вате,
И рябиново-яркий закат
Озарил окна в старенькой хате.

http://stihi.ru/2013/01/12/6059
http://stihi.ru/avtor/istok3&book=3#3

С уважением,

Поэты Прозаики Приднестровья   26.02.2019 02:59     Заявить о нарушении