Рандеву

Пасэря нопций се ридикэ де пе крянгэ,
Ымпрэштие умбра ларгэ,фалникэ,нягрэ.
Прин крынгуриле верзь,абя се веде
Луна,кум ын норий униць се пьерде.

Линиште де фьер,изворул аре глас,
Суспину-й с-ауде де департе,ынчетишор
Дин дял спре ел куминте мэ кобор
Ка-н куйбул инимий ун вис фермекэтор.

Ындулчит де бузеле тале фираве,
Еу вин ла рандеву,вин сэ-ць спун,
Кэ м-ай скэлдат ын а драгостей отравэ.
Рисипит одатэ ка четатя,мэ адун...

Луминос ка фулжерул кэзынд ын маре
Те адмир,о,скумпа мя сплендоаре.
Купринзь женункий,ла че гындешть?
Пэрул ци-й десплитит,ауриу ка раза,
О зынэ парь дин спуза де повешть,
Ун трандафир че-нфрумусецязэ ваза.
Де-аш фи черул ку мий де стеле,
Ць-аш форма о кунунэ дин еле.
Де-аш фи ун ынжер дин лумь паралеле,
Аскулта-ць-аш гласул доринцелор.
Те-аш елибера дин тяскуриле суферинцелор.
Те купринд дин урмэ,урекя ци-й рече,
Трей кувинте те ынкэлзеск,апа трече..
Ын локашул нопций ной ну дормим,
Чей май феричиць врем сэ фим.
Ласэ грижа вьеций сэ не урмэряскэ,
Урма ноастрэ пе вечь о сэ трэяскэ.
Ной юбим,ачеста-й фиорул чел май калд.
Ку тине ын флэкэрь ка ругул ард.
Дой копий ын ноапте пьердуць,
Плынжем де феричире,сынтем фьербинць!


Рецензии
Рады Вас приветствовать на сайте СТИХИ.РУ!

Желаем творческих успехов, искренних читателей и всего самого наилучшего!

С уважением,

Поэты Прозаики Приднестровья   03.05.2016 20:20     Заявить о нарушении